Veteranen, trauma, PTSS

Waarom traumabehandelingen?

Persoonlijke ervaringen met trauma, het hebben van een partner, familie en vrienden met een gewelds- of oorlogstrauma, hebben me gemotiveerd om mij in deze problematiek te verdiepen.

Na eerst tien jaar praktijkervaring te hebben opgedaan volgde ik recent de specialisatieopleiding Haptonomie en Trauma in Doorn aan de academie voor Haptotherapie. Ook volg ik regelmatig bijscholingen op dit gebied.

Mijn interesse in deze onderwerpen is groter geworden omdat bestaande, reguliere behandelmethodes niet altijd voldoende blijken te zijn. Een complementaire benaderingswijze kan een waardevolle aanvulling zijn op de bestaande of de gebruikelijke manier van behandelen.

 

Hoe kan ik mensen met een trauma helpen?

Het is heel goed mogelijk om de door mij aangeboden vormen van therapie naast de reguliere behandeling te volgen. De frequentie zal dan lager zijn om de emotionele en psychische belasting niet te zwaar te maken. Pas na jouw toestemming overleg ik hierover met je reguliere therapeut.

Ook kunnen mijn behandelingen een tijdelijke overbrugging zijn voordat de behandeling in een kliniek of met een psychotherapeut of psychiater start.  Ik concentreer me dan op hoe we de meest acute (psychische) problemen op een praktische wijze kunnen aanpakken. Zodat het leven van alledag meer draagbaar of meer leefbaar wordt. 

De volgende vormen van therapie zet ik hiervoor in:

  • Haptotherapie
  • Neurofeedback
  • Ervaringsoefeningen
  • Emotional Freedom Techniques (EFT)
  • Gesprekstherapie
  • Voeding (BrainQ)
  • Communicatietraining, gespreksvaardigheden (Verbindende Communicatie)

Vergoedingen

Naast de reguliere vergoedingen die eerder werden genoemd (klik hier) bestaan er vaak nog extra financiële middelen voor veteranen in het kader van persoonlijke ontwikkeling, om- en bijscholing. Informeer daarvoor zelf bij uw werkgever.