Tijdelijke opvang

Waarom tijdelijke opvang?

De wachtlijsten in de GGZ en bij BIG geregistreerde psychotherapeuten zijn lang (lees hier meer)

Voor mensen die op de wachtlijst staan en toch snel aan de slag willen met hun (psychische) problemen bied ik een traject aan waarin de meest urgente problemen aangepakt worden.

Dit om het dagelijkse leven meer draagbaar te maken totdat met reguliere vormen van therapie gestart wordt.

 

Hoe kan ik tijdelijke opvang geven?

De bedoeling is dat in een aantal sessies de meest urgente zaken met behulp van Haptotherapie, Neurofeedback, EFT (Emotional Freedom Therapy; vergelijkbaar met EMDR) en diverse andere technieken tot kleinere proporties worden teruggebracht waardoor het alledaagse leven weer dragelijker wordt.  Je moet hierbij denken aan 5 – 10 sessies.

Ook is het mogelijk om de door mij aangeboden vormen van therapie naast de reguliere therapie te volgen. De frequentie zal dan lager zijn om de belasting niet te zwaar te maken. Dit na overleg met jou en eventueel je therapeut. 

Indien je toestemming verleent, wordt je dossier na afloop overgedragen aan de therapeut of instelling waar je de behandeling voortzet.

Vergoedingen

Dit traject kan worden vergoed uit de aanvullende verzekering (Haptotherapie). Meer mogelijkheden voor vergoeding: zie de pagina over mijn praktijk (klik hier)